Мъж протестира пред Руския културно-информационен център в София. Той легна с

...
Мъж протестира пред Руския културно-информационен център в София. Той легна с
Коментари Харесай

Протест: Мъж легна с вързани ръце пред Руския културен център в София

Мъж стачкува пред Руския културно-информационен център в София. Той легна с вързани ръце зад тила си в символ на митинг против убитите цивилни в украинския град Буча, оповестява " Свободна Европа ". Служителите в центъра са се пробвали да го изгонят от стълбите пред входа, а по-късно са повикали полиция. Акцията е завършила с запълнен протокол от протестиращия Давид Джамбазов.

Всичко стартира малко след 9:30 в понеделник сутринта. Джамбазов взема решение да организира протестна акция пред постройката, която се намира на ул. " Шипка " в центъра на София. Повод за митинга са новините от последните дни за десетки открити тела на убити цивилни по улиците на Буча, дребен град в покрайнините на Киев, който съветските войски напуснаха в края на предходната седмица. Световните медии разпространиха фотоси на лежащи мъртви мъже, чиито ръце са вързани с кърпи зад гърбовете им.

" Исках да покажа какво е да има тела по улицата ", сподели пред " Свободна Европа " Давид Джамбазов. Той преднамерено избира Руския културен център като място на митинг, тъй като " всичките фотоси от освободените украински градове през днешния ден се отъждествяват с съветската страна и просвета ".  

Дама от столицата слиза на спирката, тъй като е схванала какво се случва, а точно, че това е митинг. Тя прави няколко фотоси преди чиновниците на Руския културно-информационен център да извикат полиция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР